GO 360 – Ahol a világ körülötted forog

A VR technika hajnalán, amikor még egy-egy 360 fokos videó önmagában is látványosságnak számít, mi máris a következő lépésen gondolkodunk, és a technológiát kihasználva 360 fokos műsorgyártásba kezdtünk, tartalommal megtöltve az innovatív formátumot.

Stúdiónkban egyaránt foglalkozunk 360 fokos videós és fotós tartalmak készítésével, annak megfelelően, hogy a különböző projektek szempontjából melyik formátum bizonyul a legelőnyösebbnek:

a 360 fokos videókat plusz tartalommal megtöltve egy egészen új szintre emelhetjük az online műsorkészítést, akár különleges bemutatkozó filmek, videó blogok vagy rendhagyó esemény-beszámolók formájában

a 360 fokos fényképes anyagok lehetővé teszik “virtuális túrák” létrehozását, mely során a látogató nem csupán maga körül nézhet körbe a térben, hanem a tér különböző pontjai között navigálva fedezhet fel egy ingatlant, várost/városrészt vagy egy rendezvény teljes területét. A 360 fokos ingatlanbemutatók és virtuális túrák részletes leírása elérhető ezen a linken.

a 360 fokos videó vagy fotós nyersanyagokból kiindulva nem mindennapi videókat készíthetünk hagyományos fulHD vagy 4K formátumban is, különböző “kameranézeteket” választva, illetve animálva

Stúdiónk 360 fokos utcakép fotóival elnyerte a “Google Utcakép elismert vállalkozás” címet.

A 360 fokos videókészítésben számunkra nem csupán a formátum előremutató, hanem annak felhasználási módja is.

Mint a filmkészítés hajnalán, mikor sokan csak azért mentek be a moziba, hogy megnézzék a gyárból hazafelé induló munkásokat vagy az állomásra beérkező gőzöst, ma is sokan rácsodálkoznak a YouTube és Facebook felületein fel-felbukkanó, többnyire történet és mondanivaló nélküli, ám látványában izgalmas 360 fokos videótartalmakra.

Célunk, hogy ezt a formátumot felhasználva online műsorokat gyártsunk (mivel a hagyományos televíziós vagy mozis felületeken a technológia még nem érhető el), és tartalommal töltsük meg a 360 fokos képkockákat. Számos koncepciót dolgoztunk ki rá, hogy ez a műfaj ne csak arról szóljon, hogy rácsodálkozva az újdonságra, önmagáért való képsorok szülessenek, melyek egyetlen funkciója, hogy a nézők “körbenézhessenek” maguk körül a virtuális térben. A hagyományos műsorokhoz hasonlóan kidolgozott VR tartalmakat képzelünk el, ahol a tartalom és forma kerek egységet alkot.

Elsők között a BKK-nál jelent meg az egyik ötletünk, amikor 2016 nyarán elindítottuk a Budapesti Legendák Nyomában sorozatot, melyben MOL Bubival jártuk a várost, kevésbé ismert történeket mesélve ismert terekről és utcákról.

De ez csak a kezdet! Bízunk benne, hogy még több partnerrel és koncepcióval vághatunk neki a ma még nem mindennapi technológia kiaknázásának, és a magazin- és blogszerű tartalmak mellet akár egy játékfilm is születhet ezzel a technikával…

A teljes körű 360 fokos tartalomgyártás során a gyártási folyamat magába foglalja:

  • a teljes személyre szabott koncepció megalkotását,
  • a forgató- és szövegkönyv megírását,
  • igény esetén a szereplő castingot,
  • képi- és hangfelvételt,
  • teljes képi- és hangutómunkát.

360 fokban földön, vízen és levegőben!

Legyen szó bármilyen műfajról vagy tartalomstílusról, mi megtaláltuk a módját, hogy hogyan tegyük még látványosabbá az innovatív 360 fokos videó formátummal, vadonatúj perspektívát adva a nézőknek, hogy ők maguk is az események részeseivé válhassanak. Ráadásul nem csupán szárazföldi közegben, hanem akár épp víz alatt vagy a levegőben forgatva…

Videóink YouTube- vagy Facebook tartalomként is feltölthetők és megoszthatók, ugyanakkor kompatibilisek valamennyi VR  lejátszóval, VR szemüveggel és 360 fokos eszközzel.

Saját 360 fokos kisfilm sorozatunk a BKK oldalán

2016 nyarán elindult az egyik saját ötleten alapuló videósorozatunk a BKK online csatornáin. Különlegessége, hogy a 360 fokos technikát nem csupán látványelemként használva, hanem tartalommal megtöltve kezdtük el legyártani a budapesti városi legendákat, érdekességeket bemutató sorozatunkat.

Díszletünk a város, társunk pedig a MOL Bubi bicikli, mellyel tematikus útvonalakat bejárva meséljük el a város ismert helyeinek kevésbé ismert történeteit…

Virtuális túránk a Premier Kultcafé és a Rudas Gyógyfürdő számára. A képre kattintva egérrel, illetve mobil eszközökön érintéssel navigálva, 360 fokban változtathatod a kamera szögét. Az egyes helyiségek között pedig a képernyőn található kis “hot-spot” jelek segítségével “közlekedhetsz”.

Szolgáltatásaink magánszemélyek, ügynökségek és cégek számára is egyaránt elérhetők! A 360 fokos tartalomgyártással és fotózással kapcsolatban keress bizalommal!

Kapcsolat

Kövess Instagramon