Kulisszatitkok

Nézz be a kulisszák mögé…

Kíváncsi vagy rá, hogyan készülnek az úgynevezett “little planet” fotók és azok különböző variációi? Az alábbi videómban egy kis betekintést nyerhetsz a színfalak mögé, ahol bemutatom saját technikáimat, illetve kedvenc módszereimet arra, hogyan dolgozom a terepen:

Ismerd meg a legnépszerűbb technikáimat

Az alábbiakban 3 olyan saját technikát mutatok be, amelyekkel megpróbálom még izgalmasabbá és színesebbé tenni a 360 fokos fotózás műfaját.

a #holeyplanet fotók lényegében olyan kisbolygó képek, melyeknek a közepén egy lyukat hozok létre. Nagyon látványos technika, mellyel a városi- vagy tájképekből egyfajta gyűrűként emelem ki az épületeket vagy a jellemzőbb tájrészleteket. Más technikákkal kombinálva pedig  még inkább absztrakt és művészi  hatások érhetők el…


a #flyingcam technika segítségével olyan 360 fokos szelfiket készítek, mintha egy láthatatlan kamerával fotóztak volna le. A “lebegő kamerás” képeken mind a fényképezőgép, mind a kamerarögzítés láthatatlan marad (ráadásul mindenféle  további utómunka nélkül).  Mind gömbpanoráma-képként, mind kisbolygó fotóként, izgalmas drónfotó-szerű képeket kapunk. 

a #rearguard360 új dimenziókat nyit meg azáltal, hogy olyan tereket és szögeket használok, melyeket mások még nem próbáltak. Ez egy kreatív játék, amelyben szokatlan kamerapozíciókkal kísérletezek. A #flyingcam egy következő lépcsőfokának is nevezhetjük, ahol olyan felvételek születnek, mintha egy láthatatlan fotós vagy operatőr követne közvetlen közelről, hátulról vagy  a levegőből.

YouTube csatornámon további “behind the scenes” és oktató videókat is találsz kezdő 360 fokos fotózás és videózás témában. Hogyha kíváncsi vagy ezekre a tartalmakra, iratkozz fel , és böngéssz a már fent lévő anyagok között is!